Raitisilmasuodatin

Raitisilmasuodatin Espoo, Helsinki, Vantaa

Raitisilmasuodatin estää pölyn, otsoonien, pakokaasun sekä muiden epäpuhtauksien pääsyn auton sisäilmaan. Raitisilmasuodattimen vaihtaminen parantaa siis tehokkaasti auton sisäilman laatua ja poistaa epämiellyttäviä hajuja.

Milloin vaihto on ajankohtaista?

Suodatin suositellaan vaihdettavaksi kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin tai noin 15 000 ajokilometrin välein. Merkkejä raitisilmasuodattimen vaihdon tarpeellisuudesta ovat mm. seuraavat:

  • Auton lasit huurtuvat nopeammin
  • Puhallin ei tunnu toimivan täydellä teholla
  • Auton sisäilma haisee tunkkaiselta.
  • Auton sisätilat eivät lämpene kunnolla kylmällä, raitisilmasuodattimen vaihtaminen voi auttaa.

Huonolle sisäilmalle altistuvat etenkin paljon autolla liikkuvat, kuten työmatkoja ajavat. Kaikkien kuitenkin kannattaa pitää huolta, että auton tuloilman suodatus on asianmukaisessa kunnossa.

Ilmastointihuollot, tarkastukset ja korjaukset

Vuosien kokemuksella

Ilmastointi vaatii ajoittain huoltoa ja korjaustoimenpiteitä. Järjestelmän paineistettu kaasu saattaa vuotaa hiljalleen tiivisteistä ja tällöin ilmastoinnin teho heikkenee. Samoin voiteluaineena järjestelmässä käytetty öljy vaatii tarkastusta ja täyttöä. Huollon yhteydessä ilmastointijärjestelmään lisätään väriaine, jolloin mahdolliset vuodot selviävät helposti. Näin säästetään jatkossa työaikaa ja kustannuksia vianhaussa sekä korjauksissa.

Auton sisälle saattaa ajoittain tulla epämiellyttävää hajua ilmastointijärjestelmästä. Tällöin olisi hyvä suorittaa desinfiointi, jonka tarkoituksena on puhdistaa jäähdytyskenno ja ilmakanavat. Ilmastointilaitetta on pyrittävä käyttämään kokoajan säännöllisesti lyhyen aikaa myös talvella, jotta järjestelmä säilyttää toimintakykynsä.

Käytössämme on myös uusien ilmastointilaitteiden huoltokalusto R1234YF.

Huom. Ilmastointihuollon 89€ tarjoushinta edellyttää ajan varausta tämän lomakkeen kautta.

Hinta sisältää 200g kylmäainetta, sekä uuteen, että vanhaan järjestelmään. Lisäkylmäaine R134 10€/100g, R1234YF 25€/100g.

Yhteydenotto

    Huoltis Konala, HelsinkiRJV Autohuolto, HelsinkiHuoltis Suomenoja, EspooHuoltis Tapanila, HelsinkiHuoltis Pitsku, Helsinki