Ilmastointilaitteen huolto ja täyttö

Ilmastointilaitteen huolto ja täyttö Espoo, Helsinki, Vantaa

Milloin auton ilmastointilaite kaipaa huoltoa?

Auton ilmastointi huolletaan säännöllisesti määräaikaishuoltojen yhteydessä. Joidenkin automallien huoltoväli saattaa kuitenkin olla niin pitkä, että ainakin raitisilmasuodatin olisi hyvä vaihtaa vuosittain. Kunnossa oleva raitisilmasuodatin pitää nimensä mukaisesti sisäilman omalta osaltaan raikkaana. Jos ilmastoinnin toiminnassa ilmenee vikoja, on järkevää tarkistuttaa ja huollattaa järjestelmä ajoissa.

Mitkä ovat ilmastointilaitteen tyypilliset viat?

  • Ilmastointi ei kytkeydy päälle
  • Ilmastointi ei jäähdytä yhtä tehokkaasti kuin ennen
  • Sisätiloihin tulee tunkkaista ja epäterveellistä hajua ilmastointia käytettäessä
  • Auton ikkunalasit huurtuvat helposti sisäpuolelta

Missä ilmastointihuolto kannattaa teettää?

Ilmastointi on olennainen ja arvokas osa auton tekniikkaa. Siksi on tärkeää, että ilmastointijärjestelmän huolto sisältää myös koko järjestelmän tarkastuksen asiantuntevan ammattilaisen toimesta.

Korjaamoissamme järjestelmän tiiviys tarkastetaan, mahdolliset vuodot kartoitetaan ja korjataan. Jos mahdollisia vikoja ei huomata ja korjata ajoissa, saattaa seurauksena olla esimerkiksi järjestelmän kompressorin vaurioituminen. Kompressori on järjestelmän kallein komponentti.

Tervetuloa asiantuntevaan ilmastointihuoltoon!

Ilmastointihuollot, tarkastukset ja korjaukset

Vuosien kokemuksella

Ilmastointi vaatii ajoittain huoltoa ja korjaustoimenpiteitä. Järjestelmän paineistettu kaasu saattaa vuotaa hiljalleen tiivisteistä ja tällöin ilmastoinnin teho heikkenee. Samoin voiteluaineena järjestelmässä käytetty öljy vaatii tarkastusta ja täyttöä. Huollon yhteydessä ilmastointijärjestelmään lisätään väriaine, jolloin mahdolliset vuodot selviävät helposti. Näin säästetään jatkossa työaikaa ja kustannuksia vianhaussa sekä korjauksissa.

Auton sisälle saattaa ajoittain tulla epämiellyttävää hajua ilmastointijärjestelmästä. Tällöin olisi hyvä suorittaa desinfiointi, jonka tarkoituksena on puhdistaa jäähdytyskenno ja ilmakanavat. Ilmastointilaitetta on pyrittävä käyttämään kokoajan säännöllisesti lyhyen aikaa myös talvella, jotta järjestelmä säilyttää toimintakykynsä.

Käytössämme on myös uusien ilmastointilaitteiden huoltokalusto R1234YF.

Huom. Ilmastointihuollon 89€ tarjoushinta edellyttää ajan varausta tämän lomakkeen kautta.

Hinta sisältää 200g kylmäainetta, sekä uuteen, että vanhaan järjestelmään. Lisäkylmäaine R134 10€/100g, R1234YF 25€/100g.

Yhteydenotto

    Huoltis Konala, HelsinkiRJV Autohuolto, HelsinkiHuoltis Suomenoja, EspooHuoltis Tapanila, HelsinkiHuoltis Pitsku, Helsinki